Het Parkhuis, Apeldoorn
Het Parkhuis, Apeldoorn
Het Parkhuis, Apeldoorn
Het Parkhuis, Apeldoorn
Het Parkhuis, Apeldoorn
7311 AM, Apeldoorn

Het Parkhuis, 7311 AM, Apeldoorn

€ 250.000 - € 564.000

Omschrijving

Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar! Midden in Apeldoorn, te midden van statige villa’s en prachtige stadsparken ligt een parel in wording: Het Parkhuis! In de statige wijk De Parken ligt een nieuw te ontwikkelen appartementencomplex. Het gaat om een...

Lees meer

Kenmerken

Woonoppervlakte 46 m² - 111 m²
Meer kenmerken

Buurtstatistieken Binnenstad

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

Kenmerken

Algemeen
Vraagprijs € 250.000 - € 564.000
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar
Bouw
Aantal eenheden 15
Locatie
Plaats Apeldoorn
Land NL
Oppervlakte en inhoud
Inhoud 400 m³ - 161 m³
Woonoppervlakte 46 m² - 111 m²
Inhoud 161 m² - 400 m²
Website

Uitgebreide omschrijving

Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar!

Midden in Apeldoorn, te midden van statige villa’s en prachtige stadsparken ligt een parel in wording: Het Parkhuis! In de statige wijk De Parken ligt een nieuw te ontwikkelen appartementencomplex. Het gaat om een renovatie van een historisch gebouw met veel fraaie details tot chique appartementen met hoge ramen. Het Parkhuis ligt aan de Professor Röntgenstraat 8 (vroeger Parklaan genoemd), een rustige doodlopende straat met twee prachtige parken om de hoek. Aan de achterzijde is een gemeenschappelijke tuin, bergruimten en eigen parkeerplaatsen.

Alle woningen worden duurzaam gebouwd en zijn voorzien van:
- individuele warmtepomp
- vloerverwarming
- HR++ glas
- volledig geïsoleerd
- zonnepanelen

Samen met de circa 60 collectieve zonnepanelen zorgt dit alles ervoor dat alle appartementen minimaal een A-label krijgen (de definitieve labels kunnen pas na gereedkoming worden verstrekt). Klaar voor de toekomst met lage energielasten zonder in te hoeven leveren op comfort dus!

De appartementen op de begane grond hebben een eigen tuin en op de tweede etage een loggia (inpandig balkon). De appartementen zijn voorzien van een eigen parkeerplaats en berging. Ook zijn er twee parkeerplaatsen voor bezoekers aanwezig en zijn er twee extra parkeerplaatsen voor kopers te koop.
Ook is er een lift aanwezig!

Vlak in de buurt heb je alle voorzieningen: hier pak je een terrasje en shop je in een handomdraai, net zo makkelijk als dat je heerlijk ontspant in één van de vijf grote stadsparken om de hoek. Geniet rondom Het Loo van 's-lands mooiste bossen. HSE Ontwikkeling biedt met Het Parkhuis jou de unieke kans om in de meeste gewilde wijk van Apeldoorn te komen wonen!

De uitgestrekte bossen, afgewisseld met heide, zandverstuivingen en nog vrij rondlopend wild maken de Veluwe tot een van de meest geliefde gebieden van Nederland. Te midden van al dat groen ligt Apeldoorn, waaraan ook het Koninklijk Huis al eeuwen haar hart heeft verpand. Stadhouder Willem III kocht in 1684 kasteel Het Oude Loo. Vanaf 1686 liet hij ernaast een nieuw jachtslot bouwen. Het zou in de eeuwen die volgden een favoriete uitvalsbasis blijken voor de Oranjes.
Apeldoorn ontwikkelde zich als een soort tweede residentiestad. Deze koninklijke allure trok al snel nieuwe inwoners naar het dorp dat zo een stad werd. Teruggekeerde Indiëgangers bouwden in de tweede helft van de 19e eeuw in de Apeldoornse wijk "De Parken” prachtige stadsvilla’s met kenmerkende serres en veranda’s. Aan de Vosselmanstraat 1 staat een prachtig witte villa die dienstdoet als kantoorgebouw. Ooit was dit villa Berkenstein, gelegen aan de toenmalige Hoofdstraat 234. Achterin de grote achterliggende tuinen stond het koetshuis.
Eind 19e eeuw hebben projectontwikkelaars de tuinen van deze villa opgekocht, ontmanteld en verkaveld. Hierop zijn de woningen gebouwd die nu aan de Professor Röntgenstraat liggen. Op de plek van het koetshuis verrees in 1922 een door architect Ten Tuynte ontworpen statig gebouw, dat dienst zou doen als belastingkantoor en nu bedrijfsverzamelgebouw is. HSE Ontwikkeling gaat dit historische pand nu verbouwen tot elf luxe appartementen een woonbestemming.

Alle media

Alle afbeeldingen

Het Parkhuis, Apeldoorn
Het Parkhuis, Apeldoorn
Het Parkhuis, Apeldoorn
Het Parkhuis, Apeldoorn
Het Parkhuis, Apeldoorn
Het Parkhuis, Apeldoorn
Het Parkhuis, Apeldoorn

Buurtstatistieken Binnenstad

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

 • Basisonderwijs

  1 km
 • Voortgezet onderwijs

  1 km
 • Inwoners Binnenstad

  2.850
 • Inwoners Binnenstad

  2.665
 • Inwoners Apeldoorn

  82.157
 • Inwoners Apeldoorn

  82.624

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie